مشخصات مادربورد برای بازی خورها
نوشته شده توسط : افشار

 

 

 

 

 

 

 

مادربوردها هنوز نقشی حیاتی در رایانه‌ها بر عهده دارند. آنها رابط کاربری فضای ذخیره داده و کنترل‌کننده‌های یو.اس.بی را در اختیار می‌گذارند و  علاوه بر طراحی و جنس قطعات، عواملی‌ چون کیفیت بایوس و کارایی‌های فوق‌العاده دیگر آنها کیفیت‌شان را تعیین می‌کنند. هنگامی که صحبت از آخرین فناوری‌های اینتل در زمینه رایانه‌های دسکتاپ به میان می‌آید، بی‌اختیار همه توجه‌ها متوجه قطعات تشکیل‌دهنده پلتفرم آن می‌شود

 

 

 

 

 

پردازنده ها

 

امسال پردازنده های سری هزول اینتل چندان چنگی به دل نمی زنند و در برابر نسل قبلی خود سری آیوی بریج از نظر سرعت سیکل ساعت و اورکلاک (ارتقا از طریق دستکاری تنظیمات) حرف چندانی برای گفتن ندارند. گرافیک سطح بالای آیریس (Iris 5300) هزول با 128 مگابایت حافظه eDRAM در لپ تاپ ها و حتی در تبلت ها نیز غوغا می کند

 

 

 

رابط کاربری ذخیره داده

 

 

 

شاید پردازنده های هزول چندان خاص نباشند، اما پای مادربوردهای سوکت LGA1150 و چیپ ست های سری 8 را به میدان باز کرده اند. آنچه این مادربوردها را مهم می سازد، تراشه (چیپ) هاب کنترل کننده پلتفرم یا PCH آنهاست.

 

 حالا تراشه پل شمالی مادربورد با خود پردازنده یکی شده است. حرف جدید چیپ ست سری 8 اینتل در مادربوردهای سری Z87 (جایگزین سری Z77 نسل قبلی مادربوردها (شامل شش عدد درگاه اتصال یو.اس.بی 3.0 و امکان افزودن تا 14 درگاه یو.اس.بی 2.0 است. درگاه های اتصال ساتای با سرعت 6 گیگابایت بر ثانیه (SATA 6Gbps) برای فضای ذخیره داده (storage) به شکل قابل ملاحظه ای در کاهش گلوگاه های خروجی ذخیره داده و آموزش تعمیرات کامپیوتر موثرند.

 

 

 

این روزها با این که سرعت نقل و انتقال داده فضا های ذخیره وضع جامد جدید از سرعت ساتای 6Gbps پیشی گرفته است، اما هنوز درایو های مجهز به رابط کاربری پایانه های اتصال پی.سی.آی اکسپرس (PCI express) چندان متداول نیستند. با همه اینها مادربوردهای مخصوص بازی باید همه این قابلیت ها را داشته و همیشه از زمان خود جلوتر باشند.

 

 

 

شما به جای این که دیسک ذخیره داده مدرن وضع جامد پی.سی.آی را بخرید و منتظر باشید تا مادربوردی برای آن بیاید، به پلتفرمی نیاز دارید که برای پشتیبانی از جدیدترین وسایل جانبی آماده باشد. این واقعا مسخره است که ما باید یکی دو سال دیگر انتظار بکشیم تا مادربوردی با پشتیبانی محلی بیشتر از سرعت ساتا 6Gbps به بازار بیاید.

 

 با نگاه به فناوری فضای ذخیره برق آسای (Intel RapidStorage) اینتل با قابلیت راید فعال شده TRIM، وقتی که مادربوردی را می خرید، باید کلا سرعت درگا ه های اتصال و کارایی های آن از نظر ساتا را مورد توجه قرار دهید.

 

 

 

موضوع مطرح دیگر درباره درگا ه های محلی اتصال یو.اس.بی و ساتا 6Gbps ، رابط کاربری کم جان DMI 2.0 است که تراشه PCH را به پردازنده هزول متصل می کند. عملکرد این رابط کاربری درست مشابه دو رابط کاربری DMI 2.0 در دو پلتفرم اصلی پیشین اینتل (که حداکثر سرعت آنها را به 20Gbps می رساند) است.

 

 هر یو.اس.بی 3.0 تکی سرعتی برابر با 5 گیگابایت بر ثانیه دارد و شش عدد از اینها به همراه شش عدد پایانه اتصال ساتای 6 گیگابایت بر ثانیه ای و هر سخت افزار غیرگرافیکی که از طریق درگاه پی.سی.ای اکسپرس متصل شده باشد، در هر لحظه باید مجموعا این 20 گیگابایت بر ثانیه را بین خود تقسیم کنند که واقعا با توجه به پیشرفت سرعت بعضی از سخت افزارهای امروزی مانند درایوهای SSD، واقعا عقب مانده به نظر می آید.

 

 

 

گرافیک

 

 

 

در مورد گرافیک تعبیه شده در پردازنده رایانه های دسکتاپ قضیه کاملا فرق دارد. همه کاربران و از جمله بازیخورها هنوز طالب واحدهای پردازشگر گرافیکی مستقل و اختصاصی هستند.

 

 این موضوع دوباره اهمیت مادربوردها را مطرح می کند. وقتی گذرگاه های مربوط به پی.سی.آی اکسپرس در واقع درون پردازنده قرار دارند، این چیپ ست مادربورد است که روی آنها اثر می گذارد. درباره مادربوردهای Z87، شما از امکانات زیادی و آموزش تعمیر کامپیوتر برخوردارید.

 

در اینجا پیکربندی مادربوردها 16 گذرگاه به جای یک پایانه پی.سی.آی اکسپرس با سرعت 16X برای یک GPU تکی یا دو عدد پی.سی.آی اکسپرس 8X برای پیکربندی دوبل GPU در اختیار شما می گذارد.

 

 

 

از سوی دیگر مادربورد Z87 به دلیل بهره بردن از پایانه اتصال PCI Express 3.0 پهنای باند هر گذرگاه را به دو برابر می رساند.

 

بنابر این در پیکربندی دو کارت گرافیک روی بورد Z87 هر یک ازکارت های گرافیک به پهنای باندی برابر با آنچه ترتیب کامل 16 گذرگاه دوبل پی.سی.آی اکسپرس 0/2 فراهم می کند، دسترسی دارد.

 





:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 تير 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: